Sevilay Gültekin

PAYLAŞ
Sevilay Gültekin
  • 0
  • 2633
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Sevilay Gültekin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sevilay Gültekin dizi ve tiyatro oyuncusudur. 1997 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2018 yılında Sevgili Doktor tiyatro oyunu ile başlayan oyunculuk kariyeri, yine aynı yıl Yeni Gelin dizisinde Turist Anna rolü ile devam etti. Genç ve güzel oyuncu Sevilay Gültekin 2019 yılında Elimi Bırakma dizisinde Genç Sumru rolüne hayat vermiş olsa da en büyük çıkışını 2021 yılında Gönül Dağı dizisinde Meryem rolü ile gerçekleştirdi. Oyunculuk kariyerini aldığı eğitimlerle de besleyen Sevilay Gültekin Dialog Anlatım İletişim, No10 Studios Metin Balekoğlu ve Beyti Engin ile Karakter Tasarım Atölyesi’nde eğitimler aldı.

Sevilay Gültekin hayatı ve biyografisi

Sevilay Gültekin 1997 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim ve öğrenim hayatına Avrupa’nın başkenti, kültür ve sanat şehri İstanbul’da başladı. Liseyi tamamladıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde tamamladı ve mezun oldu. Akademik kariyerinin yanında tiyatro, kamera önü oyunculuk eğitimi ve diksiyon eğitimleri aldı. İlk olarak Dialog Anlatım İletişim çatısı altında temel oyunculuk dersleri aldı. Bu profesyonel oyunculuk eğitiminin ardından Beyti Engin ile Karakter Tasarım Atölyesi’nde eğitim alarak oyunculuk mesleğine ciddi anlamda katkı sağladı. Ardından No10 Studios Metin Balekoğlu ile Kamera Önü Oyunculuk eğitimi alan güzel ve başarılı oyuncu Sevilay Gültekin oyunculu kariyerini ilk kez sahne aldığı 2018 yapımı Sevgili Doktor tiyatro oyununda canlandırdığı Generalin Eşi rolü ile gerçekleştirdi.

Sevilay Gültekin kameraların karşına ise ilk kez 2018 yılında Yeni Gelin dizisiyle adım attı. Bu dizide Turist Anna rolünü canlandırarak kısa sürede tüm dikkatleri üzerin çekmeyi başardı. 2019 yılında Elimi Bırakma dizisinde Genç Sumru rolü ile bu kez belli bir kitle tarafından tanınmaya başladı. Sevilay Gültekin oyunculuk kariyerinde en büyük çıkışını 2021 yılında Gönül Dağı dizisinde Meryem karakteri ile gerçekleştirdi. Özellikle görme engelli bir karaktere hayat veren başarılı oyuncu izleyici tarafından gerçekten kör mü sorusunu beraberinde getirmiştir.

2022 yılında Gönül Dağı dizisinde Meryem karakteri ile başarılarına başarı katan Sevilay Gültekin bekar olup günümüzde İstanbul’da yaşamaktadır. Henüz beyazperde de bir sinema filminde rol almamış olsa da dizi, tiyatro ve film çalışmalarına devam etmektedir.

Sevilay Gültekin boy kilo ve hangi burç?

Sevilay Gültekin boyu 1.66 cm kilosu 54 kg ve burcu güncellenecektir.

Sevilay Gültekin sevgilisi kim?

Sevilay Gültekin sevgilisi ile ilgili olarak internet kaynaklarında yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Sevilay Gültekin dizileri ve filmleri

Sevilay Gültekin oynadığı diziler? Sevilay Gültekin hangi dizilerde oynadı?

  • 2022 Gönül Dağı (Meryem)
  • 2019 Elimi Bırakma (Genç Sumru)
  • 2018 Yeni Gelin (Turist Anna)

Sevilay Gültekin kaç yaşında, kimdir, aslen nereli, sevgilisi, boyu kaç cm, Yeni Gelin, Elimi Bırakma dışında oynadığı diziler? Sevilay Gültekin gerçekte kör mü? Sevilay Gültekin evli mi, kısaca hayatı, vikipedi kaynaklı biyografi bilgilerini derledik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!