Reçetesiz satılan adet geciktirici fiyatı 2024? En iyi adet geciktirici hap hangisi? Adet geciktirici hap doktor yazmadan alınır mı? Adet geciktirici hap reçetesiz alınır mı? En iyi adet geciktirici hap hangisi? Adet geciktirici hap doktor yazmadan alınır mı? Adet geciktirici hap reçetesiz alınır mı? Tüm detaylar haberimizde…
Reçetesiz satılan adet geciktirici nasıl kullanılır?
Sınavlar, tatiller, düğünler veya spor etkinlikleri olsun, bazen dönem sadece elverişsizdir. Bu durumlarda adet kanamasını ertelemek mümkündür. Adetinizi öne çıkarmanın veya geciktirmenin çeşitli yöntemleri, hormonal doğum kontrolünü kullanıp kullanmadığınıza ve nasıl kullandığınıza bağlıdır.
Doğum kontrol haplarını düzenli kullanırsanız adet döneminizi kolaylıkla etkileyebilirsiniz. Burada alma sürenizi maksimum 14 güne indirerek adetinizi öne çekme seçeneğiniz vardır. Her zamanki gibi 7 günlük hap ara verin; bu süre boyunca, hapı almayı bıraktıktan yaklaşık 2 gün sonra adet döneminiz başlar. Daha sonra yeni bir hap paketine başlarsınız.
Adetinizi geciktirmek istiyorsanız ki bu ileri götürmekten daha iyidir, hap şeridinizi bitirdikten sonra 7 günlük bir hap ara vermeyin. Hapı alarak, ikinci şerit bitene veya erken almayı bırakana kadar adet döneminizi ertelersiniz. Sözde uzun vadeli döngü ile tek fazlı preparatların (östrojen ve progestin) kullanıcıları kalıcı olarak adet görmeden bile yapabilirler.
Adetin haftanın gününü nasıl değiştirebilirim?
Normal 7 günlük hap arasını o kadar azaltarak haftanın hangi gününü kolayca değiştirebilirsin ki haftanın istediğiniz gününde yeni bir paketi almaya başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, hapı almaya ara vermenin yalnızca kısaltılabileceği, ancak asla uzatılamayacağına dikkat edilmelidir, aksi halde doğum kontrol koruması yoktur.
Bazen kadınlar önemli bir sınavdan, kısa bir tatilden veya spor müsabakasından önce adet dönemlerini birkaç gün geciktirmek isterler. İstisnai durumlarda, bu da iyidir. Ancak, daha sık yaparsanız, hormonal durumunuzu tamamen mahvetme riskiniz vardır.
Uzun süreli döngüyü tercih edenler, adet dönemini kalıcı olarak ertelerler ve adet döneminin zamanlaması söz konusu olduğunda yüksek düzeyde esneklikten yararlanırlar. Bununla birlikte, birçok kadın için uzun bir süre adet görmemek olağandışı bir durumdur. Günümüzde jinekologlar döngüyü uzatmaya daha açıklar. Ancak noretisteron gibi hormon içeren ilaçlarla adetinizi daha sık geciktirerek düzensizliklere neden olmaktan kaçınmalısınız. Hormon seviyenizi aktif olarak değiştirerek, vücudunuzun yerleşik ritmini bozma ve adet döngünüzde kalıcı problemler yaşama riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Şüpheniz varsa, jinekoloğunuzla uzun vadeli döngü seçeneğini tartışın.
Adet döngüsünün ilaç alarak bir defada kısaltılması. Jinekolog, kanamayı öne çıkarmak için “hap” reçete eder. “Hap” alımı, arzu edilen kanama başlangıcından üç gün önce kesilir. Uzun süredir hap kullanan kadınlar bu noktayı kendileri hesaplayabilirler. Aylık adet kanaması çok acı verici olabilir. Hormonal dalgalanmalar, bazı kadınların normal şekilde çalışamamasına neden olarak, ruh halini tamamen bozabilir. Kan kaybı bir kadında çok küçükken diğerinde çok büyük olabilir. Menstrüel pansuman veya tamponun saatlik değişiminin gerekli olduğu durumlar olabilir. Ayrıca kramplar, baş ağrıları ve muhtemelen mide bulantısı meydana gelebilir.
Adet geciktirici hap reçetesiz alınır mı?
Adet döngüsü, yumurtlama merkezli aylık bir döngüdür. Döngü sırasında bir yumurta hücresi olgunlaşır ve rahim olası bir hamilelik için hazırlanır. Verimli dönemden sonra yumurta hücresi serbest bırakılır ve rahim bir sonraki döngü için serbest bırakılır. Süre 24 ila 37 gün arasında değişebilir. Bu döngü dört aşamaya ayrılabilir.
Adet döngüsünün başlangıcı, adetin başladığı gündür. Bu, ortalama beş gün süren ve üç gün civarında zirve yapan bir aşamanın ilk günüdür. Aslında, bu aşama son olarak kabul edilmelidir. Olası bir hamilelik için tüm hazırlıkların yapıldığı aşamadır. Bu aşamada uterusun mukoza zarı uterus duvarından ayrılır ve döllenmemiş yumurta ile birlikte dökülür. Buna kan kaybı eşlik eder ve yaklaşık 50 mililitre kan kaybedersiniz. Menstrüasyon, kadınların yarısından fazlası için de çok acı vericidir. Rahim kas dokusunda kramplar yaşayabilirsiniz ve baş ağrısı ve mide bulantısı da sık görülen yan etkilerdir. İkinci aşama, altıncı günden on dördüncü güne kadar devam eder. Buna foliküler faz denir. Bu evrede rahim hormonların etkisiyle olası bir hamilelik için hazırlanır. Ayrıca yumurtalıklardan birinde bir yumurta olgunlaşmaya başlar. Döngünün onuncu ve on dördüncü günleri arasında olgunlaşır.
Üçüncü aşama 14. günde veya yaklaşık olarak. Yumurtlama şimdi gerçekleşir. Olgun yumurta, yumurtalıktan ayrılır ve fallop tüpüne girer. Hatta bazı kadınlar yumurtlamayı hissederler – genellikle birkaç dakikadan saatlere kadar süren ağrı şeklinde. O andan itibaren doğurgansın.
Dördüncü aşamada, luteal faz veya postovulatuar faz veya korpus luteum fazı, yumurta hücresi rahme doğru yola çıkar. Bu çok günlük yolculuk sırasında yumurta hala döllenebilir. Yumurta rahimde 24 saat daha yaşayabilir. Yumurta hücresi döllendiğinde biriktirilir ve plasenta hormon üretimini üstlenir. Yumurta döllenmezse, vücudunuz otomatik olarak yumurtayı dökmeye hazırlanır. Ve böylece döngü kapanmıştır.
En iyi adet geciktirici hap hangisi?
Hormonal kontraseptif kullandığınızda adet döngüsü yoktur. Bu durumda hiçbir yumurta hücresi olgunlaşmaz ve rahim olası döllenme için hazırlanmaz. İlk aşamadaki kanama bu nedenle adet kanaması değil, çekilme kanamasıdır.
Genel olarak, bu çekilme kanamasının er ya da geç gerçekleşmesini sağlamak veya hatta tamamen atlamak için halihazırda kullandığınız doğum kontrol yöntemlerini kullanabilirsiniz.
Doğum kontrolü kullanmıyorsanız ancak yine de adetinizi değiştirmek istiyorsanız, doktorunuzdan hormon hapları yazmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde adetinizi en fazla iki hafta geciktirebilirsiniz. Doktor seçimini aşağıdaki ilaçlardan yapar:
Noretisteron: Menstrüasyonu geciktirmek için, beklenen adet döneminden 2-3 gün önce, günde 2-3 kez ve maksimum 10-14 gün süreyle başlayın. Durduğunuzda, çekilme kanaması iki ila üç gün sonra başlayacaktır. Bu yöntem, yalnızca söz konusu döngüde hamileliğin mümkün olmadığı durumlar için tasarlanmıştır. Erken menstrüasyon için progestin ve östrojen kombinasyonu tercih edilir. Lütfen dikkat: progestojenler hamileliğe karşı koruma sağlamaz.
Lynestrenol: Bu haplar, beklenen adet döneminden iki hafta önce alınmalıdır. Regl olmanı istemediğin sürece onları al. Durduğunuzda, adet kanaması iki veya üç gün sonra başlayacaktır. Bu, adeti en fazla iki hafta ertelemenizi sağlar. Ancak daha geç başlarsanız adetiniz bir hafta kadar gecikebilir.
Sebebe ve bireysel duruma bağlı olarak, bazı kadınlar 4 gün gecikebilir, bazıları daha uzun, bazıları ise sadece bir veya iki gün gecikebilir. Adetlerin %46’sı 7 gün veya daha fazla, adetlerin %20’si 14 gün veya daha fazla gecikebilir.
Adet neden gecikiyor? Adetiniz sadece birkaç gün geciktiyse, bunun nedeni aydan aya meydana gelen normal döngü dalgalanmaları olabilir. Bazı kadınların adetleri biraz düzensizdir, örneğin bir ayda 27 gün ve sonraki ay 29 gün.
Adetiniz gelmezse ne yapabilirsiniz?
Çoğunuzun aşina olacağı şey meditasyondur. Bunları bir hedef belirlemek, vücudu rahatlatmak ve döngüyü tekrar başlatmak için kullanabilirsiniz.
Reçetesiz satılan adet geciktirici haplar hangileridir?
Reçetesiz satılan adet geciktirici haplar hangileridir? En iyi adet geciktirici hap isimleri? Piyasada yaygın olarak kullanılan haplar arasında aşağıdakiler yer almaktadır.
- Primolut N adet geciktirici fiyat
- Tarlusal adet geciktirici fiyat
- Microgynon Draje adet geciktirici fiyat
- Noretisteron adet geciktirici fiyat
Adet geciktirici fiyatları 2024 yılında ortalaması 70 TL ile 110 TL arasında değişmektedir.