Can Etili ölüm nedeni, öldü mü, son hali, ölüm tarihi, kimdir?

PAYLAŞ
Can Etili ölüm nedeni, öldü mü, son hali, ölüm tarihi, kimdir?
  • 0
  • 88
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Can Etili ölüm nedeni, öldü mü, son hali, neden öldü, ölüm tarihi, aslen nereli, kaç yaşında, kiminle evli, çocukları var mı, kısaca hayatı ve vikipedi kaynaklı biyografi bilgisi sizlerle…

Can Etili kimdir, kaç yaşında, nereli?

Can Etili Türk Halk Müziği sanatçısıdır. 1941 yılında Adana’da doğdu. Cumhuriyet tarihinin ilk halk müziği profesörüdür. Eşi Atilla Ökten’dir. Akademisyen ve Şarkıcı unvanlarını aldı. Gafil Gezme isimli eseri ile hafızalara kazındı.

Can Etili hayatı ve biyografisi

Can Etili 1941 yılında Adana’da dünyaya geldi. Eğitimine Adana’da başladı. Liseyi İstanbul Bakırköy’de tamamladı. Sırasıyla İstanbul Radyosu ve ardından Klasik Türk Müziği eğitimi aldı. Ardından üniversite eğitimini İstanbul Hukuk Fakültesi’nde tamamladı ve bir dönem avukatlık yaptı.

Can Etili müzik kariyerine 1979 yılında başladı. 1981 yılında seslendirdiği türkülerle ünlendi. 1987 yılına kadar birbirinden değerli eserleri yorumladı.

Can Etili 1970 yılında Prof. Dr. Atilla Ökten ile evlendi.

Can Etili öldü mü?

Can Etili öldümü, kaç yaşında öldü, ölüm tarihi, biyografisi, ölüm nedeni, son hali, çocuğu gibi bilgileri vikipedi üzerinden yaptığımız araştırmada herhangi bir kaynağa rastlamadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!