Alerji ilacı isimleri, yan etkileri, gündüz içilir mi, neden gece içilir, ödem yapar mı, sürekli kullanılır mı, kilo yapar mı, ne işe yarar, fiyatları ne kadar, en iyi alerji ilacı hangisi? Alerji ilaçları isimleri nelerdir? Alerjik rinite hangi ilaç iyi gelir? Vücutta alerjiye ne iyi gelir? En iyi alerji ilacı, deri alerji ilaçları, bahar alerji ilaçları, Zyrtec, DELODAY, LEVMONT, Allerset alerji ilacı, Antihistaminik ilaçlar hakkında genel bilgiler. Alerji ilaçlarının isimleri nelerdir? Alerji ilaçları zararlı mı? Alerji için evde ne yapılabilir? En iyi alerji ilacı hangisi isimleri? Haberimizin detayında…
Alerji veya alerjik hastalık, vücudun zararsız, yabancı maddelere karşı aşırı duyarlı bir reaksiyonudur. Alerji ilacı isimleri hastaların sıklıkla araştırdığı bir konudur. Ancak her alerji ilacı alerjik hastalığınıza iyi gelmez. Çünkü her bireyin hastalık öyküsü farklıdır. Günümüzde alerji tedavisi ve tanısı KBB Kulak Burun Boğaz Uzmanı ve Cildiye Dermatoloji bölümleri tarafından tanı, teşhis ve tedavisi konulur. Bu nedenle kulaktan dolma bilgilerle eczanelerden ya da internetten alınan ilaçların kullanımı oldukça sakıncalıdır. Alerji vücutta olduğu gibi, deride, gözlerde ve burunda meydana gelebilir. Ciltte meydana gelen kızarıklıklar, sürekli hapşırma, burun akıntısı, gözlerde yanma sulanma ve kaşıntı ile kendisini gösterir.
Eğer bu tarz belirtileriniz varsa öncelikle alanında uzman bir doktora muayene olmanız gerekmektedir. Mevsimsel alerji ilaçları genellikle mevsime bağlı gelişir ve geçicidir. Güneş alerjisi, polen alerjisi mevsime bağlı alerjik hastalıklardır. Hastaların çoğu genellikle en iyi alerji ilacı hangisi diye araştırsa da teşhisinize en uygun alerji ilacı doğal olarak vücudunuza en iyi gelen alerji ilacı olacaktır. Alerjinin gözde sulanma, yanma, kaşıntı ve burun akması ile eşlik etmesi durumunda deri için alacağınız alerji ilacının bir fayda sağlamayacağının bilinmesi gerekmektedir. Buna benzer olarak sadece bir burun spreyi almanız alerjinizi tedavi etmez. Alerji ilaçları reçete ile satıldığı gibi, reçetesiz de satılmaktadır.
En iyi alerji ilacı hangisi?
En iyi alerji ilacı etkin olarak İntranazal kortikosteroidler ilaçlar olup, sınıfında alerji için en etkili ilaç sınıfıdır. En iyi alerji ilacı hangisi isimleri arasında bu etken maddeye sahip ilaçlar oldukça faydalıdır. Alerjik reaksiyonlar en çok solunum yolu, deri ve mukoza zarlarında görülür. Belirtiler genellikle temastan hemen sonra, bazen saatler veya günler sonra ortaya çıkar. Alerjik reaksiyonlar en çok solunum yolu, deri ve mukoza zarlarında görülür. Belirtiler genellikle temastan hemen sonra, bazen saatler veya günler sonra ortaya çıkar. Alerjik bir reaksiyonda, vücudun bağışıklık sistemi, patojen veya yabancı cisim gibi belirli, aslında zararsız yabancı proteinlere (alerjenler) tepki verir.
Alerjiler genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde başlar ve çoğu zaman ömür boyu sürer. Ancak yetişkinlerde bir miktar geriler. Alerji, solunum yoluyla veya deri yoluyla vücuda giren polen, gıda veya diğer maddeler antijen veya alerjen olarak da bilinen yabancı maddelerdir. Kadınlar erkeklerden daha sık ve genç insanlar yaşlılardan daha sık etkilenir. Büyük şehirde yaşam ve yüksek yaşam standardı alerji geliştirme riskini artırır. Çocuklarda en sık görülen alerji türleri saman nezlesi, alerjik astım ve nörodermatittir. Alerji eğilimi genellikle genetiktir. Bu, anne veya babanın alerjisi varsa, çocuklar için riskin de arttığı anlamına gelir. İnsanların neden alerjisi olduğu tam olarak belli değil. Çeşitli sebepler olabilir. Bazılarının doğuştan alerjisi vardır, bazılarınınsa çevre kirliliği veya sağlıksız beslenme gibi ağır fiziksel stres yoluyla bulaşır.
Kadınlar erkeklerden daha sık ve genç insanlar yaşlılardan daha sık etkilenir. Büyük şehirde yaşam ve yüksek yaşam standardı alerji geliştirme riskini artırır. Saman nezlesi (polen alerjisi), bağışıklık sisteminin belirli bitki polenlerinden gelen proteinlere karşı aşırı duyarlılığıdır. Ev tozu alerjisi durumunda, bağışıklık sistemi ev tozu akarlarının dışkısına aşırı tepki verir. Astım, nefes darlığı ve öksürük ile seyreden akciğerlerin kronik bir hastalığıdır.
Alerji, bağışıklık sisteminin arızalanmasına dayanır. Vücudumuzun bağışıklık sistemi normalde sadece virüsler ve bakteriler gibi zararlı patojenlere tepki verirken, alerjik bir kişinin aşırı duyarlı bağışıklık sistemi, doğadan ve çevreden gelen zararsız maddelere (örneğin bitki poleni bileşenleri veya ev tozu akarları) karşı kendini korur.
Tıpta dört farklı alerjik reaksiyon türü bulunur. Tipik tip I reaksiyona ek olarak, üç tip reaksiyon daha vardır. Tip I reaksiyondan sonra tip IV reaksiyon, alerjinin en yaygın ikinci şeklidir (tip II ve tip III oldukça nadirdir). Tip IV savunma reaksiyonu, alerjenle temastan sonra (birkaç gün içinde) gecikir, bu nedenle geç tip olarak da adlandırılır. Bu gruptaki tipik alerjiler, alerjik kontakt egzama ve atopik egzamadır (nörodermatit).
Öte yandan gıda alerjileri nadirdir ancak hayati tehlike oluşturabilir. Alerjik reaksiyon, aslında zararsız, ekzojen bir maddeyle temas ettiğinde bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesidir. Bağışıklık sistemi öğrenme yeteneğine sahiptir ve normalde hangi yabancı maddelerin zararlı, hangilerinin zararlı olduğunu çok iyi bilir. Bağışıklık sistemi sayısız alerjene saldırabilir ve bazı yabancı maddeler diğerlerinden daha sık alerjiyi tetikler. Alerji hastaları için tedavi, öncelikle bilinen alerjenlerden kaçınmaktan oluşur. Bir alerjene karşı alerjik reaksiyon, ancak bağışıklık sistemi daha önce bu yabancı madde ile temas etmişse meydana gelir.
Alerji testleri, dermatoloğun bir alerjiyi teşhis etmek için kullanabileceği farklı prosedürlerdir. Deri testine deri prick testi denir. Günümüzde devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde deriprick alerji testi yapılmaktadır.
Alerji ilacı isimleri?
Alerji ilacı isimleri Türkiye’de yaygın olarak reçete edilen ilaçların adları şöyle; Zyrtec, Xyzal, Allegra DELODAY, LEVMONT, Allerset, Aureus-Aerius, Avil, Desmont, Claritin, Alavert ilaçları sayılabilir.