Gerçek adı: Hasan Basri Yalçın
Doğum tarihi: 1973
Doğum yeri: İstanbul
Boyu: 1.82 cm
Kilo: 85 kg
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim durumu: Üniversite
Medeni hali: Bilinmiyor
Meslek: Gazeteci, Araştırmacı Yazar
İnstagram hesabı için tıklayın.
Hasan Basri Yalçın nereli? Kaç yaşında?
Hasan Basri Yalçın kim, aslen nerelidir, doğum yeri, hangi partili, kaç yaşında? Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın eğitimi, kitapları, akademik kariyeri, evli mi? Kısaca hayatına dair merak edilen tüm detaylar biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.
Hasan Basri Yalçın hayatı ve biyografisi
Hasan Basri Yalçın Türk Gazeteci Yazar, köşe yazarı ve öğretim üyesidir. Siyasal alanda kaleme aldığı kitaplar ve köşe yazıları ile tanınmaya başladı.
Hasan Basri Yalçın 1973 İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul’da başladı. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitimine devam etti. Ardından Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Doktora eğitimini 2011 yılında University Cincinnati’de Siyaset Bilimi alanında “The Strugle of Autonomy: A Realist Theory of İnternational Relations” tez çalışmalarıyla tamamladı ve 2012 yılında Türkiye’ye döndü.
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfında bilim adamı, aynı zamanda araştırmacı ve analist uzmanı olarak görev yaptı. Çeşitli ulusal gazetelerde köşe yazıları kaleme aldı. 2018 yılında Sabah Gazetesi çatısı altında köşe yazarlığı yapmaya başladı. Günümüzde İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak kariyerini sürdüren Hasan Basri Yalçın Uluslararası ilişkiler teorisi, uluslararası güvenlik, strateji, NATO ve sosyal bilimler felsefesi alanında kapsamlı çalışmaları ile birlikte SETA Strateji Araştırmaları Direktörü olarak görevini icra etmektedir.
Hasan Basri Yalçın akademk yayınlarının yanı sıra 4 kitap kaleme aldı. Yazar Hasan Basri Yalçın istanbul’da yaşamaktadır.
Hasan Basri Yalçın kitapları
Hasan Basri Yalçın kaleme aldığı kitaplar aşağıda güncel olarak listelenmektedir.
- Küresel ve Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejileri
- Ulusal Güvenlik Stratejisi
- Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi
- Avrupa’da PKK Yapılanması